Handicaproning

 

Hver tirsdag i sommerperioden

Sæsonen er slut, vi starter op igen i 2018 forudsat der er tilslutning til løbene.

Kom ud og få dig rørt sammen med andre fra klubben, det er sjovt og alle kan deltage!

Hver tirsdag summer klubben ekstra meget af liv, da der afholdes det traditionsrige handicapløb, hvor du dels ror mod din egen bedste tid, og mod resten af klubbens medlemmer. Det er sjældent den hurtigste der vinder, men den mest stabile og vedholdende.

Grundideen i Handicaproning er et løb, hvor alle deltagere kommer i mål samtidig. Man deltager så tit man har lyst, der afvikles løb en gang om ugen hele sommeren, i alt 20 gange.

For at få alle i mål samtidigt starter man forskudt, den langsomste først og den hurtigste til sidst. Undervejs i et handicapløb vil du således kunne se at deltagerne samles tættere og tættere, jo nærmere man kommer på målstregen. Denne samling kan ske bag dig eller foran dig afhængigt hvordan du ror i dag, i forhold til hvordan du roede under tidligere løb.

Nye roere er meget velkomne

Handicaproning henvender sig meget til nye roere, dels er ruten overkommelig, men specielt fordi man som ny roer kan bruge træningen til at øve roteknik og hurtighed.

Nye roere vil forbedre sig forholdsvis meget fra gang til gang, og vil derfor ofte opleve at komme over målstregen før det jagtende felt.

Nye kajakroere er allerede velkomne når de har aflagt div. prøver – inkl. svømmeprøven.

Starttid

Løbsuret startes kl. 19:30.

Som førstegangsdeltager starter du til tiden 00:00 – altså kl. 19:30. Du har maksimalt 32:00 minutter til at gennemføre de 4 km.

Hurtigere roere starter lidt senere end kl. 19:30, således at opløbet altid er umiddelbart før kl. 20:02. Dvs. at alle roere der holder deres forventede rotid kommer i mål til tiden kl. 20:02.

Den tid du faktisk bruger til at ro turen på bliver brugt til at beregne din starttid til næste løb, så du altid kommer i mål samtidig med de øvrige deltagere. Når det under et af de efterfølgende løb lykkes dig at ro hurtigere end din forventede rotid, vil du få en ny forventet rotid til næste løb. Din forventede ro tid vil altså blive hurtigere og hurtigere hen over sommeren, den kan ikke blive langsommere.

Ruten

Vi ror den samme rute på 4 km uden for klubhuset. Der roes ud af Vandkraftsøen, hvor der vendes ved den røde handicapbøje ca. 150 m efter sidste bøje i robanerne. Der vendes og roes tilbage til klubben, hvor der vendes ved banebøjen ud for klubben. Der roes endnu en omgang, hvorefter der er opløb ved klubben.

Tilmelding

Tilmelding sker fra gang til gang ved at skrive dit navn på startlisten senest kl 19.15 – du skal bare møde op i klubhuset!

Startlisten udskrives 5 minutter før løbet startes, altså kl. 19.25.

Resultatlisten fra uge til uge kan ses i Klubmodul (for medlemmer) og i klubhuset på tavlen.