Kraftcenter – elite

Kajakklubben Pagaj har stolte traditioner som kaproningsklub. Højdepunktet er utvivlsomt Erik Hansens guldmedalje ved OL i 1960, men i hele klubbens historie har vi haft roere, som har kunnet gøre sig på landsholdet og internationalt.

De senere år har klubben i samarbejde med Struer Kajakklub styrket elitesatsningen med etableringen af Kraftcenter VEST. Kraftcenteret er et træningsfællesskab mellem de to klubber, som har gjort det muligt at tilbyde professionel træning til vores toproere 2 gange hver uge. En satsning som har resulteret i topplaceringer for vores roere. Tidligst når roerne er i aldersgruppen U14 vil de kunne træne i kraftcenterregi.

Kraftcenteret støttes af Dansk Kano- og Kajakforbund, Vestjysk Bank, Holstebro Kommune og Struer Kommune.

Med udgangspunkt i Kraftcenteret har Kajakklubben desuden været en aktiv part i etableringen af organisationen Holstebro Elitesport , som har til formål at støtte byen absolutte talenter allerede fra folkeskoletiden.

Topplaceringer inden for kaproning i Danmark er for de meget få. Som klub har vi derfor som mål at få roere i mesterskabsfinaler. Vindere bliver kun de få som har den personlige vilje til sejr.

I børneårene ønsker klubben at så mange som muligt får mulighed for at deltage i stævner, og prøve kræfter med kaproning. Både for at give roerne nogle sociale oplevelser sammen, og for tænde gnisten hos de, som på sigt kan blive klubbens nye toproere. En forudsætning for dette er en solid opbakning fra forældregruppen i forbindelse med kørsel og praktiske forhold omkring stævner.